Toriman Begins
korjaan sen sitten joskus
Uusimmat kirjoitukset
Uutta cdJapanissa:

Desucon -13: Stroboja, synkkaa ja sakuganmetsästystä - trendit ja kehitys amv:issä

Kirjoitettu: 2013-06-23, kategoria: conit

Kirjoitin Desuconista jutun. Sitten päätin sen olevan huono, heitin mäkeen ja päätin vain kirjoittaa pitämästäni amv-luennosta vähän enemmän. Luento oli ensimmäinen pitämäni, mutta ilmeisesti se meni ihan hyvin. Kiitos palautetta antaneille, ja kiitos kaikille kuulijoille. Kiitos myös etukäteen heille, jotka aikovat pätkän netistä katsoa, kun se jonain päivänä ehkä Desun tuubikanavalle tipahtaa. Käsittääkseni slaidit ilmestyvät jossain vaiheessa Slideshareen tai sitten eivät, mutta niistä tuskin saa paljon mitään irti. Lupaamani linkit käyttämiini esimerkkivideoihin löytyvät listana lopusta.

Pidin luennon kahdesta syystä. Ensimmäinen oli tietenkin oma kiinnostukseni, ja se, että tunsin voivani puhua aiheesta. Törmäsin amv:ihin joskus 2000-luvun alussa, eli aika pian sen jälkeen, kun olin löytänyt animen, ja vaikka aktiivisuus videoiden seuraamisen suhteen on vaihdellut, olen niistä yhä tähän päivään asti pitänyt. Erityisen hienoa on se kehitys, mistä luennollanikin puhuin. Jos videot näyttäisivät yhä samalta, kuin vuonna 2002, josta luento siis lähti liikkeelle, jaksaisin tuskin niitä katsella saati turista yksinäni toista tuntia.

Toinen syy oli se, että amv-kisojen lisäksi aiheeseen liittyvää ohjelmaa ei oikeastaan ole. Jos jonkinlainen aktiivinen skene on tässä maassa olemassa, se on piiloutunut hyvin. Luennolleni kuitenkin osallistui erityisesti ajankohtaan nähden todella paljon ihmisiä, ja myös kisat ovat käsittääkseni suosittuja - yhtälössä mättää selvästi jokin. Harmi vain en tiedä, miten sen korjaisi.

Skenen puuttuminen ei valitettavasti näyttäydy ainoastaan yhteisöllisyyden puuttumisena; Kuten luennollakin tuli ilmi, suomalaiset videot ovat pahasti jäljessä kansainvälisestä tasosta. Uskoisin yhteisen, aktiivisen keskustelukanavan lisäävän ainakin yritystä kohti kunnianhimoisempia videoita.

Sain luennon lopuksi toiveen, että suomalaista skeneä ja videoita olisi käsitelty enemmän. Valitettavasti aikaa siihen ei tämän luennon puitteissa kovin paljoa ollut, mutta se selvästi herätti keskustelua yleisössä, ja aiheesta saisi kokonaan oman luentonsa. Ikävä kyllä en koe, että olisin oikea ihminen sitä luentoa pitämään. Pöllikääpä joku siis tästä ilmainen ohjelmaidea vaikkapa Traconiin tai Frostiin: keskustelupiiri tai luento suomalaisesta amv-skenestä. Osallistuisin takuulla mahdollisuuksien mukaan.

Käytetyt esimerkkivideot


Kommentit:

Tiinyan

Pureneemo Diaries

Kirjoitettu 23.6.2013 15:03

Heipsan, kävin luennollasi ja pidin siitä paljon. Luentosi oli selkeästi rakennettu (eteneminen pari vuotta kerrallaan, esimerkkivideoiden pituus jne) ja esiinnyit hyvin (ei uskoisi, että tämä oli ensimmäinen luentosi o_o)Luentosi havainnollisti hauskasti, mutta asiantuntevasti amv:iden kehityksen. Oli myös hauska huomata, että alkupään esimerkkivideoissa oli monta sellaista videota mitä itse aikoinaan lataili animemusicvideos.orgista (silloin joskus melkein 10 vuotta sitten... tulipas jotenkin vanha olo...)Niistä luennoista, joissa Desussa kävin, tämä nousi yhdeksi suosikikseni, joten kiitos!Ps Onkohan nuo linkit rikki... itselläni ne näyttävät erroria

ToriSohva

Kirjoitettu 23.6.2013 15:15

Tiinyan: Google Drivestä kopioidessa linkit olivat menneet solmuun, kiitos huomautuksesta. Olin unohtanut testata, mutta nyt toimivat. Kiitokset myös palautteesta ja tosi kiva, että viihdyit ja sait jotain irti! Ja vanha olo tuli täälläkin noita videoita kaivaessa...


Kommentoi:

Huom! Kirjoita seuraavaan kenttään "OK" ilman lainausmerkkejä, jotta tiedän sinun olevan ihminen:

Nimi* E-mail Sivun URL Sivun nimi
Kommentti*: